emmaellerva

Alla inlägg under december 2011

Av EEmma :D - 19 december 2011 21:56

Tror ni han överlever om jag slutar tänka på honom för en liten stund så att jag kan få sova lite också? Är som besatt av dig....

Av EEmma :D - 19 december 2011 19:52

När jag pratar om hästar och ridning hör jag allt för ofta kommentarer som: Det är ju bara att sitta ju., Det är ju bara hästen som från träning. Det kan väll inte vara så jäkla svårt? Man bara sitter ju. 


Och jag försöker varje gång förklara, men jag tror att det är svårt för en person som aldrig suttit på en häst att förstå hur svår det är egentligen. Vissa hästar är ju svårare än andra. Men jag tänkte att jag skulle testa det på Dökkvi. Att bara sitta! Så jag gjorde det idag när jag red. jag släppte stigbyglarna och gav honom långa tyglar. Vill ni veta vad som hände? Först bara stannade han och stod stilla. Men sen kom Corgos för långt ifrån och när jag inte gav order om vad han skulle göra gick han efter Corgos. Fast sen var jag tvungen att styra lite efter som att han annars hade gått ut i åkern...


Hade en duskussion med en kille för ett tag sen. Han hävdade att det var ju bara till att sitta? Det kan väll inte vara så svårt? Denna killen har jag haft en del sånna diskussioner med. Och denna gången kände jag nästa för att fråga om han ville komma och testa att rida Dökkvi någon gång. När han sa det om att det bara är att sitta svarade jag att om jag bara skulle sitta på Dökkvi skulle han ställa sig och börja beta eller gå tillbaka till stallet. Så svarade han att det är väll inget problem? Man bara sparkar till den i sidorna ju så går den frammåt. jag vet (av egen erfarenhet..) Att om man sparkar till Dökkvi i sidorna bockar man och då har man inte en chans att sitta kvar om man inte känner honom väl! Det finns ju hästar som man bara behöver sitta på. Men då pratar vi om karusellhästar eller gunghästar.  


Och det med att det bara är hästen som tränar. Det kan jag bara säga att det är det inte! Jag minns vilken otrolig träningsvärk jag brukade ha när jag började rida! Nu har jag ju tränat upp musklerna så det händer inte lika ofta längre.. Att få en häst på 600kg som har en egen starkvilja att göra som man vill är inte lätt. Hästar är individer och har personligheter och känslor precis som vi människor. Nu är det visorligen så att en del ridskole hästar är lite arbetsskadade, De går på fyrkanten i stortsett varje dag och efter några år är det rättså intjatat. 

En häst går inte i rätt form bara sådär, man måste jobba för att få dem att gå rätt. Det finns ju hästar som går i form bara man tar på dem en grimma. Dökkvi är sån tex. Men då måste jag istället jobba med att få låg form. 


Det är inte så enkelt som vissa verkar tro att det är. Och jag hoppas att vissa tänker efter lite grann. Annars är det bara att skicka ett sms så kan ni få testa Dökkvi och så kan ni få se hur svårt det är ;)

jag vill inte att ni missförstår mig, Det är inte Svårt att rida när man kan det men det krävs ju en del kunskap och teknik för att få det att fungera ;)

Av EEmma :D - 19 december 2011 18:53

"Du är som luft för mig.....Jag behöver dig för att kunna leva!"

Hejsan sötnosar ^^ Nu är det såhär va att jag är väldigt trött och hyffsat flummig..såatteheee xd


Ja, vi hade sån rolig mys dag i skolan idag...Vi gjorde jätte vackra ljuslycktor, Jul kort och sen tittade vi på några avsnitt av en gammal jul kaleder. Mysteriet på Greveholm så klart! Är det föresten någon som tittar på julkalendern detta året? haha, jag gör faktiskt, det blir man bara inte för gammal för. Så är det bara ^^

Jo, och när vi tittade på den då så hade lärarna sagt att vi fick ta med godis och så. Men det hade ju Emma glöömmt. haha, så jag tiggde godis från alla andra. Jag fick faktiskt lite chips av Ida och en del godis från Paula. hehe, aa..


Vi slutade ju tidigt idag. Det känns som att jag skriver det hela tiden? Går tiden verkligen så fort!? Jaja, när jag kom hen åt jag en del av mammas super goda knäck. Konstigt att de tar slut så fort då!? Sen Cyklade jag till Sofia. Jag hade ju tänkt cykla och jag kom inte ens halvägs när jag la märke till att bakdäcket var helt tomt på luft -.-' Men då orkade jag inte cykla hem igen så jag gick med cyklen resten av vägen till Sofia.

Började som vanligt att borsta skitgrisen som inte var så smutsig. Han täcke på sig ute så då bli han ju inte SÅ skitig.

Vi red som vanligt på ett fält i närheten. Det gick superbra idag! Jag kände att jag litade mycket på Dökkvi idag, kännde även att jag var på ett toppen humör och hade mycket tålamod. Efter som att vi skrittade dit var han framskrittad när vi kom dit så jag började med att galoppera lite fram och tillbaka på fältets korta sidor. det var super kul! Då fick han springa av sig lite så att han kunde koncentrera sig sen. Dessutom blir ju båda glada av lite galopp och om båda är på bra humör går det mycket bättre i ridningen.


Sen när vi kom tillbaka till gården gick Ozzy (En av Sofias katter) I vägen för Corgos. och när vi ställde upp hästarna när vi skulle hoppa av gick först Ozzy i närheten av Corgos men sen nafsade Corgos lätt i Ozzys svans. Så då gick ozzy bort til Dökkvi som stod brevid, jag såg hur han siktade och sen hoppade han upp på Dökkvis rygg. Dökkvi reagerade inte alls när Ozzy bara tog ett skutt upp på ryggen på honom. Så sött :3

       

Lite små sött ändå ^^
   
Min OTROLIGT vackara ljus lyckta! Mobba inte är ni snälla...xD


Av EEmma :D - 18 december 2011 19:44

Nu är det så här va att Emma har söndags ångest till max och har dessutom jätte trött x'd 

Så, dit jag ville komma var då att jag vill ha lite bloggar att läsa så att jag slipper tänka så mycket. Det spelar ingen roll om det är din blogg eller någon annan bra blogg. 

Av EEmma :D - 18 december 2011 15:07

Fuck asså! Jag hade skrivit ett hyfsat långt inlägg, OCH Så stängs google chrome ner och så kommer det upp ett fel medelande bara: Google Chrome har kraschat. Vill du starta om Google chrome? Och jag bara: NOOOOOOOOO!!! F***!!!


Jaja....då är de la bara till att börja om...Inte för att jag skrev något vettigt, bara vad jag gjort i helgen fast mer detaljerat...Fast det orkar jag inte dra igen så det får ni överleva utan xd


En sak som jag har tänkt på länge....Jag undrar hur mitt liv skulle sett ut om inte jag började prata med Sofia första dagen i sjuan? Skulle Sofia och jag vara lika bra kompisar nu även om jag sagt nej när Sofia undrade om någon hade lust att va tredje dagen efter sommarlovet eller när det var? Var hade jag haft Dökkvi om inte jag nämt för Sofia att jag behövde en stall plats till Dökkvi? Jag har ingen aning! Men jag är väldigt glad att det blev som det blev! Att jag fått nya vänner som jag känner att jag har mycket gemensamt med. Vänner som jag alltid kan räkna med, vänner som alltid räknar med mig. Jag viste inte ens att jag saknade det! Men nu vet jag! Jag förstår nu hur mitt liv var innan, egentligen. Nu vet jag hur det känns och hur det ska kännas.

     
Sofia och jag är väl förberedda om jorden går under 2012 xd
 

   
Känner att min placering i soffan med chipsen och läsken var rätt najs när Sofia och paula försökte få igong filmen :D

Paula lockade våra hår, as najs!  

Sofia blev lätt finast i lockat hår ^^  

Sen hittade jag Amandas gitarr..hehe...

Gammal bild men what ever ;)     

Av EEmma :D - 18 december 2011 11:09

Vad heter hästen? Dökkvi fra Tjnergården
Vad kallar du hästen? Dökkvi, Dökkis, lurvtuss, tjockis, knäppishestis, gullehäst...osv..
Vad kallar andra hästen? Dökke, Dökkvi

Hur gammal är den? 8
Vilket år/månad/dag föddes den? 6 Juli 2002
Vilken färg har den? Brun
Har den några tecken? svarat fläck
Hur hög i mankhöjden? ca 142cm
Är det ett sto/valack/hingst? valack
Vem red in/utbildade hästen? ingen aning
Är hästen bra på dressyr med rätt ryttare? han kan vara duktig när han vill ;)
Hur är den i skritten? Perfekt..Oftast..
Hur är den i traven? Är det bara trav är han mjuk men blandar han in tölt också är det mindre najs...

Hur är den i galoppen? Extremt mjuk!
Kan den skänkelvikningar? När han vill kan han

Kan den öppna/sluta? japp
Kan den galoppombyten? Inte vad jag vet
Ställer den alla ben brevid varandra och håller formen i halterna? Ja, oftast

Är hästen pigg? japp
Är hästen trög? jaaaw, han äe min trögishestis :3
Är hästen stark? När han känner för det..
Är hästen het? i skogen
Bockar den? eeeehhh....Ja....Står han förlänge gör han det 

Har du bockat med den? Jaaaa...
Stegrar den? nepp
Har du stegrat med den? nej
Sparkar den bakut? I hagen...även kallat glädje skutt
Har du sparkat bakut med den? nope.
Skenar den ofta med dig/andra? Om någon annan häst sticker ute sticker han men oftast inte.
Har du skenat på den? Nepp, det har jag inte

Är den tittig? Vissa dagar

Har du badat tillsammans med den? Inte än, ska se till att göra det i sommar!

Har ni hoppat tillsammans? Många gånger!
Har ni galopperat på en äng tillsammans? neej
Hoppar hästen bra? Jaaaa, från galopp hoppar hen bra, dock inte från tölt...

Gillar den att hoppa? oja!
Har den bra hoppteknik? Rättså
Hur högt brukar du hoppa med den? 20-50

Hur ofta hoppar du den? 1-2ggr i veckan

Står hästen i box? japp
Hur mycket och vad äter hästen? Gräs i hagen och ca 3kg på kvällen
Går den i hagen varje dag? ja
I en stor eller liten hage? llagom
Hur länge går den ute per dag? från 7 - 17
Gillar den att vara ute i hagen? Japp det gör han! 
Har den vindskydd i hagen? naj
Borstar du hästen före och efter ridningen? ja alltid om han inte ska ut i hagen
Om hästen blir svettig svampar/spolar du av den då? är han mycket svettig svampar jag av hnm.

Hur länge brukar ni rida varje gång? 20-30 min,

Hur tycker du att man ska rida för att klara av hästen? man ska vara orädd, MYCKET tålamod, fint och mjukt och fantsifullt så att han inte blir uttråkad.
Är hästen ridskolehäst eller privathäst? privat
Vem äger hästen? Pappa ;)

Fodervärd:  -
Hur länge tror du att du kommer fortsätta med just den hästen? Så länge som det bara är möjligt!

Är hästen snäll i stallet? ja, alltid
Kan hästen stå lös i stallet? ibland

Måste hästen vara uppbunden? ibland

Håller du på med den i boxen eller i stallgången? Oftast i stallgången men orkar jag inte tar jag boxen

Det  var lite om finingen ^^

Av EEmma :D - 17 december 2011 18:09

Nä, det har den inte. Det var jag som fick lite panik när bilden på tvn stannade, katten låg helt blick stilla och så tittade jag på Sofia som också satt helt stilla, då för en kort sekund trodde jag att tiden hade stannat xd Jag är lite trött och förvirrad idag ;P


Blev inget bloggande igår som ni märkte men Amanda hade "filmkväll" Det var jag, Sofia och paula. Sen sov vi över där. Super mysigt! Vi satt uppe och snackade typ halva natten ;) Amnda, jag och Paula delade på Amandas säng. Lite små trångt och små varmt xd Sofia tog soffan.


ja..sen vaknade vi vid 11 och åt....frukost?

När vi kom hem borstade vi pollarna sen red vi ut en sväng. Det blev ingen lång runda efter som att det var sjukt kallt...Dökkvi uppförde sig som han ska och det gick bättre än vad det gick senast vi red..


Igår var jag även i stan med Sofia och Amina. det blev en svart kofta och super röda leggins till avslutningen på onsdag. Köpte hårfärg oskså. Så idag efter ridningen färgade Sofia håret på mig. Det blev riktigt bra! Vad jag kan se nu, får se hur det ser ut i dagsljus.  

FÖRE:

EFTER: Sveriges sämsta bild men what ever ;) Fixar en bättre snart..
       

Sikken fiiin heest jag har ^^ 

Av EEmma :D - 17 december 2011 15:10

Passar på att mobilblogga nu när Sofia färgar håret på mig. Känner att det blir bra....änså länge.. ;D men jo, det kommer bli bra! Ni får se bilder på det sen ;)

Presentation


Hejhej! För er som inte läst bloggen innan heter jag Emma, är 14år och har ett stort intresse för foto och ridning. Jag bloggar om allt möjligt mellan jord och himmel ^^
Det finns garanterat massa saker som bör tas med en nypa salt. Det kan hända att jag

Fråga mig

15 besvarade frågor

Omröstning

Ska jag byta till blogg.se?
 Ja
 Nej

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7
8
9 10 11
12 13 14 15
16
17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Musik :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Översätt


Ovido - Quiz & Flashcards